Ülo Toomsalu • 16 märts 2001

Viljandimaa uuele kaardile jäi üheksa omavalitsust

Teisipäeval maavanema ja siseministri arutelus sündinud Viljandimaa halduskaardi variant näeb ette maakonna omavalitsuste arvu vähenemist poole võrra, kirjutab Sakala.

Eelmiste kavanditega võrreldes on olulisemad muudatused Viiratsi ja Jämejala asula liitmine Viljandiga ning Kõpu väljajäämine Viljandit ümbritsevast rõngasvallast.

'See on meie ühise kokkuleppe variant, mis peaks esitatama ka valitsusele,' ütles maavanem Helir-Valdor Seeder. 'Maavalitsus jätkab selle kaardi alusel tööd piiride, omavalitsuste tulubaasi ja muude probleemide kallal.'

Viljandi tahab maad prügimäe, veehaarde peapumbajaama ja Metsakalmistu laienduse tarvis ning tootmise- ja elamuehitusmaa reserviks. 'Linna piir peaks minema ikka infrastruktuuride piire pidi, et need jääksid ühe omavalitsuse alla,' selgitas maavanem.

Maakonnas saab uue kaardi järgi Kabala koos Võhma ja Kõoga üheks vallaks, Soomaaga seotud Kõpu ja Vastemõisa ühinevad ning Karksi, Tarvastu ja Kolga-Jaani vald jäävad omaette.

'Helme ja Põltsamaa piirkonna küsimus jääb praegu lahtiseks, nagu see oli ka meie plaanides,' ütles Helir-Valdor Seeder. 'Maakondade allesjäämine või ärakaotamine on juba poliitiline otsus, mille peab tegema riigikogu.'

Hetkel kuum