Eurolt nädala suurim kukkumine

Romet Kreek 19. märts 2001, 00:00

Euro tegi möödunud nädalal dollari suhtes oma suurima nädalalanguse, kukkudes 3 kuu madalaimale tasemele. Euro sulgus 0,8972 dollaril (dollar 17,4394 krooni), langedes nädalaga 3,8%. Nädala kõrgeima ja madalaima euro ja dollari kursi vahe ulatus 425 punktini (0,8916 ja 0,9341 dollarit/euro). Euro languse taga on eurotsooni oodatust suurem inflatsioon, mis paneb küsimärgi alla lähiajal võimaliku Euroopa Keskpanga poolse intressialandamise. Kardetakse, et Euroopa Keskpanga intressialandamine võib venida liiga pikale.

Sel nädalal toimub USA keskpanga Föderaalreservi rahapoliitikat määrava komitee istung, millelt oodatakse jõulist intressialandamist. Reutersi läbi viidud USA rahaturuosaliste küsitlusest selgub, et 14 osalejat ootavad 0,5% intressikärbet, 11 osalejat ootavad 0,75% intressilangust. Praegu on USA põhiline intressimäär 5,5 protsendil (Euroopas 4,75%, Jaapanis 0,15%).

Jätkub raha sissevool Ühendriikidesse valitsuse võlakirjadele ja pangakontodele. Lisaks Jaapani väga halvale majanduslikule olukorrale on ohumärke näha Ladina-Ameerikas, kus on täheldatud tugevat raha väljavoolu. Dollarit toetab vaatamata aktsiaturu langusele raha sissevool, mis on pannud löögi alla ka euro.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing