Äripäev lõpetab Tulu väljaandmise eraldi ajakirjana

19. märts 2001, 11:30

Tänavu aprillis ilmub Tulu viimast korda eraldi ajakirjana, parem osa Tulu sisust kolib üle laienevasse Äripäeva nädalalõpu lisasse Puhkepäev, teatas Äripäeva Kirjastuse turundusjuht Andrus Vaher.

Kõik 9000 Tulu tellijat saavad võimaluse tellida tasuta Äripäeva kuni 3 kuud sõltuvalt Tulu tellimuse ettemaksu jäägist, ja seejärel pikendada oma tellimust soodsatel tingimustel. Lisaks on võimalik küsida saamata Tulu numbrite eest raha tagasi.

Tulu peatoimetaja Margus Sanglepp asub tööle Äripäeva Puhkepäeva peatoimetajana.

Tulu kogukahjum kolme ja poole aastase ilmumise järel on seitse miljonit krooni. 2001. aasta oleks Tulu tõenäoliselt lõpetanud väikese kasumiga, ent leidsime, et kirjastuse jaoks on tasuvam Tulu eraldi väljaandmine lõpetada, liita Tulu sisuline osa Äripäevaga ja tunduvalt toekama Puhkepäeva abil võita Äripäevale juurde tellijaid eraisikute seas, lausus Vaher.

Tulu alustas ilmumist 1997. a sügisel. 1997. aasta kevadel, mil Tulu väljaandmise otsuse langetasime, oli Eesti aktsiaturg kiires tõusus ning Äripäev eeldas, et Tulu sihtauditoorium ? Eesti väikeaktsionärid, hakkab kiiresti laienema. Paraku juhtus vastupidine. Saatuse irooniana nägi väikeinvestoritele suunatud ajakirja esimene number ilmavalgust samal kuul börsikriisiga.

Kohaliku börsi kokkuvarisemise tõttu on olnud aastaid varjusurmas ka aktsiatesse investeerimine. Aktiivsete väikeaktsionäride arv on kunagiselt 10-20 000 langenud alla 2000. Tulu orienteerus oma sisu küll ümber nõuannetele, kuidas teenitud rahaga mõistlikult majandada, ent ajakirja algne äriidee jäigi realiseerimata.


Lisainfo:
Margus Sanglepp, tel: 6670 108
Igor Rõtov, tel: 6670 111

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing