Oleg Lvovi süüdistatakse maksupettuses

19. märts 2001, 08:09

Keskkriminaalpolitsei esitas Eesti organiseeritud kuritegevuse ühele väidetavale liidrile, miljonite kroonide väärtuses varandust omavale Oleg Lvovile süüdistuse tulude varjamises, kirjutab Postimees.

Politseiameti pressibüroo juhataja kohusetäitja Indrek Raudjalg ütles, et keskkriminaalpolitsei uurija esitas Lvovile (46) esialgse süüdistuse kriminaalkoodeksi paragrahvi 148-1 lg 1 järgi.

See tähendab, et Lvovile, kes äsja ravis psühhiaatriahaiglas väidetavalt jälitusmaaniat ja depressiooni, pannakse süüks tuludeklaratsiooni esitamisest kõrvalehoidmist või selle õigeaegset esitamata jätmist või sellesse moonutatud andmete kirjutamist.

Kui asi kohtuni jõuab, võib kohus süüdlast karistada kas rahatrahvi, aresti või kuni üheaastase vabadusekaotusega.

Lvovi on nimetatud kütuse- ja kalaärimeheks - ta on osanik kalatöötlusfirmas Leperte ja ehitusfirmas Astera Grupp. Lvov ise on väitnud, et on üks Lasnamäel asuva tagasihoidliku käibega piljardisaali tosinast töötajast.

Ometi suutis väikefirma töötaja Lvov maksta Tallinna linnakohtule oma vabaduse eest Eesti kohtupraktika suurima kautsjoni - 820 000 krooni. Ka on Lvovil mitu kallist eramut. Samas on andmeid, et mees pole viimased kuus aastat maksnud riigile sentigi tulumaksu.

Linnakohus karistas Lvovi kahele liikluspolitseinikule altkäemaksu andmise eest kaheaastase vabadusekaotusega tingimisi kolmeaastase katseajaga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing