Auf Wiedersehen!

20. märts 2001, 00:00

Eile sai president Lennart Meri lõplikult eitava vastuse Saksa autotootjalt BMW - koostetehast Eestisse ei tule. Kahju. Ent igast negatiivsest kogemusest tuleb välja õngitseda õpetlik iva, nagu Krõlovi valmis. Et tulevikus läheks Eestil paremini.

BMW juhtumi puhul tuleb oletada meie ametnikkonna maksimaalset salastamispüüdu pakkumise alg- ja keskfaasis. Selle põhjus võis olla soov kogu au ja kuulsus enda nimele kirjutada, kui üliinvesteeringust oleks asja saanud. Seda enam, et esialgne pakkumine tehti (maksimaalset kasu lootes) logistiliselt väheväärtuslikku Jüri asulasse. Ent kogemusteta soolo ei kandnud välja. Teine, juba parem pakkumine Muugale, ei suutnud esialgset viletsat muljet väärata. Tõesti, kaua võib kaubelda. Kas poleks parem olnud, kui terve Eesti oleks assisteerinud esialgse ja ainsa vastuspaketi kokkuseadmisel BMW-le?

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:17
    Otsi:

    Ava täpsem otsing