19. märts 2001 kell 10:18

Ericssoni välisaktsionärid nõuavad suuremat hääleõigust

Ameerika konsultatsioonifirma Institutional Shareholder Services (ISS) toetab Ericssoni aktsionäride üldkoosoleku ettepanekut kaotada praegune A ja B aktsiate süsteem ning anda kõigile aktsionäridele võrdne hääleõigus, kirjutab Dagens Industri.

Praegu annab A-aktsia omanikule 1 hääle, samas kui B aktsia vaid ühe tuhandiku häälest.

Ericssoni järgmiselt aktsionäride üldkoosolekult 28. märtsil siiski muutust oodata ei ole ? ka siis, kui kõik välisaktsionärid seljad kokku paneks, ei kuuluks neile enam kui 2% häältest, ehkki nende käes on 54% Ericssoni aktsiatest.

Rootsi Handelsbankeni ja Wallenbergi perekonna ?sfääri? käes on seevastu 82% häälest.

ISS leiab, et Ericssoni juhatuses istuvad suuraktsionärid ei pruugi langetada ettevõtte jaoks kõige targemaid otsuseid. ISS konstateerib, et sellised ettevõtted nagu ABB ning konkurent Nokia on erineva hääleõigusega aktsiate süsteemist juba loobunud. Ning Nokial läheb suurepäraselt, Ericssonil aga mitte, ehkki firmat juhivad rootslased ise.

Hetkel kuum