Säästumarket sihib Peterburi jaekaubandusturgu

Säästumarketi kaupluseketi omanikud huvituvad jaekaubanduse olukorrast ning võimalustest Peterburis ja selle ümbruses.

Säästumarketi omanikfirma Kinnisvaravalduse ASi juhatuse liige Indrek Prants ütles, et kavandatud reis Peterburi Tallinna delegatsiooni visiidi raames jääb küll praegu ajapuudusel ära, kuid algselt oli plaanis tutvuda jaekaubanduse hetkeseisuga ligi viie miljoni elanikuga piirkonnas.

'Huvitab see, mis sealses jaekaubanduses üldse toimub. Kas turul on kohalikud või lääne tegijad,' lausus Prants.

Kui Läti ja Leedu kaubandusest on eestlastel mingigi ülevaade olemas, siis idapoole jäävast turust ülevaade puudub, märkis Prants. Ei teata, mis tüüpi kaubandus on valdav ning milline on omandivorm, lisas ta.

Samas lisas Prants, et Läti ja Leedu turg on kõlbulikud discounter-tüüpi kaupluste avamiseks, kuid samas segmendis tegutseval Säästumarketi ketil praegu Eestist lõunasse laienemise plaani pole. 'Siin tuleb enne otsuse langetamist vaadata rahaliste vahendite ja inimressursi võimalusi,' tõdes Prants.

21-23. märtsil viibib Peterburis Tallinna esinduslik delegatsioon, mille koosseisus on ka mitukümmend Eesti ärimeest. Algselt olid nimekirjas ka Kinnisvaravalduse ASi esindajad.

Hetkel kuum