ÄP Turunduse TOP: Mediapool OÜ tõusis meediaagentuuride turu liidriks

20. märts 2001, 13:03

Meediaagentuuride turul suutis 2000. aastal Mediapool OÜ edestada seni suurimat meediaagentuuri Media House ASi.

Mediapooli eelmise aasta meediakäive oli 58 mln krooni. Äripäeva Meediagentuuride TOPis on reastatud 10 ettevõtet, kelle meediakäive kokku oli 325 mln krooni.
?Läbi meediaagentuuride käib umbes pool reklaamiturul ringlevast rahast ning agentuuride osakaal kasvab. Meediaagentuuride osakaal reklaamikäivetes erineb olles suurim üleriigilises ja väikseim kohalikus meedias,? ütleb Mediapooli tegevdirektor Raigo Piibar.

Ülejäänud 50% reklaamirahast jaguneb reklaamiagentuuride ja otseostude vahel. Reklaamiagentuuride osakaal tasapisi väheneb kuna konkurents meediateenuste osas on tihe ning reklaamiagentuuridel on raske pakkuda meediateenuseid samadel tingimustel kui meediaagentuuridel. Otseostude (peamiselt rubriigireklaam, eriväljaanded, erakuulutused) osakaal lähiajal märkimisväärselt ei muutu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing