Automüüjad soovivad kütuse segamise lõpetada

ÄP Online 21. märts 2001, 00:00

?Majandusministeerium on astunud sammu õiges suunas, võttes arutusele mootorikütuse segamise üksnes tolliladudes, sest siis on võimalik see kontrolli alla saada,? ütles automüüjate ühenduse AMTEL juhatuse esimees Jaak Uudla pärast kohtumist.

Autofirmade esindajad edastasid ministrile palve teha kütuselaborite täiendav akrediteerimine. ?Osa neist on saanud tunnustuse mitu aastat tagasi ja see tuleks nüüd üle vaadata,? selgitas Uudla.

Veel oli kohtumisel arutusel kütusemüüja vastutus. Leiti, et karistused ja trahvid on praegu marginaalsed ja neid tuleks oluliselt suurendada. Uudla sõnul tuleb minna kuni tegevusloa äravõtmiseni. Veelgi tõhusam oleks aga tema hinnangul samal alal tegutsemise õiguse äravõtmine mõneks ajaks või ka alatiseks.

Tekkida võiva mõõtevea kohta ütles Uudla, et see saab olla ainult tarbija kasuks ja mitte vastupidi. Ta lubas, et kui autode rikked kütuse tõttu jätkuvad, kavatseb AMTEL ka edaspidi müüdava kütuse kvaliteeti kontrollida.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:17
    Otsi:

    Ava täpsem otsing