Juhi töölaud muutub erksamaks

Heli Lehtsaar 21. märts 2001, 00:00

Äripäev uuris büroomööbli müüjatelt, milline on trend juhtide töölaudade osas ning millist töökohta spetsialistid juhile soovitavad.

ASi Thulema müügi- ja turundusjuht Tõnis Järve leidis, et kuna aastatega on tekkinud järjest rohkem noori juhte, siis võib julgelt väita, et kadumas on hästi soliidne ja raske stiil. ?Üha enam ja julgemalt tulevad seeriatesse sisse klaas, metall, plastik ja heledama naturaalse spooni kasutamine,? tutvustab Järve.

Ka Martela mööblit müüva AS Intera projektijuht Tiina Tarma kinnitab, et klassikalised ja tumedamad töölauad on jäänud minevikku. ?Soovitakse mugavamat, tihti ka omanäolisemat töökohta,? leiab Tiina Tarma. Ta toob välja veel ühe muutuse: ?Enam ei soovi juht niivõrd eristuda teistest töötajatest. Väga tihti on meie klientideks firmad, kus juhid ei soovigi eraldi kabinetti, vaid ainult väikest eraldatust.?

Ivar Ots Isku Mööbli ASist mainib, et praktilisuse ja ergonoomia poolest ei tehta üldjuhul vahet, kas on tegemist juhi- või tavatöökohaga. ?Hierarhiline erinevus, kui seda tahetakse, moodustatakse reeglina materjali erinevusega. Tavatöökoha puhul näiteks laminaat, melamiin jne, aga juhitöökohal kasutatakse naturaalset spooni või tuuakse mängu mõni peitsitoon (levinumad on mahhagoni ja musta tooni koosmäng). Samas liidetakse juhi töölauale väike koosolekunurk, kus ta saab vastu võtta kliente või oma töötajaid väiksema koosoleku pidamiseks. Tihti eristatakse tavatöökoht juhi töökohast suurema ja esinduslikuma töötooliga ja/või klienditoolidega,? tutvustab Ivar Ots trende.

ASi Standard marketingi- ja müügidirektori assistent Evelyn Tenno räägib, et viimasel ajal on huvi kasvanud kõrguses reguleeritavate elektrilise tõstemehhanismiga juhilaudade järele. Toonidest eelistatakse heledat ? näiteks valget kasespooni, kuhu on sisse peitsitud tumedamad lisaelemendid.

Mida soovitada juhile, kel on plaanis senine töölaud uue vastu vahetada?

Tiina Tarma leiab, et valik sõltub juhi isiksusest, sest töökeskkond peab vastama tema vajadustele ja olemusele. ?Üldiselt aga võiksid materjalid olla naturaalsed või/ja peitsitud spoonid. Tooni osas sõltub valik taas juhi olemusest. Tumedamad lisavad väärikust, heledamad toonid näitavad ehk avaramat mõttemaailma. Loomulikult ei saa tähelepanuta jätta firma tegevusvaldkonda.?

ASi Wermo Tallinna salongi juhataja Aet Uusna arvab, et juhi töölaud võiks olla oma mõõtmetelt veidi suurem kui tavatöökoht. ?Kindlasti võiks töölauale juurde komplekteerida abilauakese, mille juurde mahub vajadusel istuma 2?4 inimest, et juht saaks oma laua juures nõupidamisi läbi viia,? leiab Uusna.

Tõnis Järve Thulemast märgib, et juhi töölaud peab olema esinduslik ja funktsionaalne, kuid samas soe ja isikupärane. Väljanägemiselt soliidne ja tugeva, kuid kerge konstruktsiooniga, soovitavalt esikilbiga.

?Optimaalsed töökoha mõõdud oleks 2,5 x 2,5 m. Selliste mõõtude sisse mahub lahedasti ära töölaud, abilaud, lisatarvikud arvuti või tehnika jaoks. Materjalidena kasutaks kindlasti spoonitud ja massiivpuidust äärega lauaplaati, toonitud klaasi, metalli (alumiinium värvi).

Värvidest domineerib mahagon pruunist punakaspruunini, kuid järjest rohkem tellitakse ka erksaid toone,? toob Järve välja suundumused juhtide mööblieelistustes.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:17

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing