Nokia ja Ericsson tõusuhoos

Peeter Koppel 21. märts 2001, 00:00

Ühendriikide aktsiaturud ootasid eilse kauplemispäeva alguses hinge kinni pidades Föderaalreservi otsust intresside alandamise kohta ning sellega kaasnevat avaldust maailma suurima majanduse edasiste võimalike arengute kohta.

Peamised indeksid liikusid esmaspäevaste sulgemistasemete lähedal, väljendades investorite soovimatust Fedi tegutsemisele eelnevalt suuremaid otsuseid vastu võtta.

Peamiselt kauplesid maaklerid omavahel ning tavaliselt aktiivsed turuosalised eelistasid jääda äraootavale seisukohale.

Analüütikute hinnangul võib Föderaalreservi 50baaspunktilise baasintressi alandamise otsuse mõju aktsiaturgudele jääda siiski lühiajaliseks, sest ettevõtete kasumihoiatused ning oodatule alla jäävad majandustulemused võivad edaspidigi turge oluliselt allapoole tuua.

Stockholmi börsil sattus eile teist päeva järjest tähelepanu keskmesse telekommunikatsioonisektor ning selle juhtaktsia Ericsson. Spekulandid võtsid aktsias agressiivselt positsioone, lootes USA Föderaalreservi intresside langetamise otsuse järgsele positiivsete meeleolude domineerima jäämisele. Ericssoni aktsia lõpetas Stockholmis 7,69 protsendi võrra kõrgemal 63 Rootsi krooni tasemel.

Helsingi börsil andis eile taas tooni börsi juhtaktsia Nokia, mis jätkas ülespoole liikumist ning sulgus 5,26 protsenti kõrgemal 30 euro tasemel. Viimase 8 päeva jooksul on Nokia aktsia kerkinud tervelt 28,2 protsenti.

Eilse tõusu põhjused on sarnased Ericssoni kerkimisele Stockholmis. Spekulandid üritasid lihtsalt maksimaalselt ära kasutada USA intressilanguse võimalikku head mõju aktsiaturgudele.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:17
    Otsi:

    Ava täpsem otsing