Valitsus tõstis pensione

ÄP 21. märts 2001, 00:00

Eilse kabinetinõupidamise otsusega suureneb pension ühe staa?iaasta eest 1 krooni ja 16 sendi võrra. Arvestades, et riiklikku pensioni saavate inimeste keskmine staa? on 43,4 aastat, tõuseb pension 1. aprillist keskmiselt 50,34 krooni.

Rahandusministeerium leidis üleeile, et pensionide tõus aprillist ohustab pensionide väljamaksmist aastal 2002. Ministeerium juhtis tähelepanu asjaolule, et pensionikindlustuse reservi moodustamine pole veel alanud ning pensionikindlustuse eelarve on hetkel miinuses.

Rahandusministeeriumi hinnangul tooks pensionikindlustuse reservi likvideerimine ja ennatlik pensionitõus endaga tõenäoliselt kaasa raskused pensionide maksmisega 2002. a ning pensionide väljamaksmisega seotud kulud suureneksid 2002. a täiendavalt veel 230 miljoni krooni võrra.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:17
    Otsi:

    Ava täpsem otsing