ETTK: tööõnnetuste sundkindlustus pärsib palgatõusu

21. märts 2001, 12:36

Eesti Tööandjate ja Tööstuse Keskliidu prognooside kohaselt pärsib tööõnnetuste sundkindlustusena rakendamine lähiaastate palgatõusu, teatas ETTK tegevdirektori asetäitja Tarmo Kriis.

Erinevalt tööõnnetus- ja kutsehaiguskindlustusseaduse eelnõu koostajatest ennustavad tööandjad kuni 10 %-list tööjõukulude kasvu tööstussektorites, mis vähendab oluliselt selle sektori konkurentsivõimet ja võib tuua kaasa tõsiseid sotsiaalseid probleeme tööstusregioonides.

15. märtsil 2001 võeti rahandusministeeriumi poolt välja töötatud tööõnnetus- ja kutsehaiguskindlustusseaduse eelnõu riigikogu menetlusse. Seadusega hakatakse reguleerima kohustusliku tööõnnetuskindlustuse ja kohustusliku kutsehaiguskindlustuse kindlustuslepingute tingimusi ning kindlustuse teostamise korda.

20. märtsil saatis Eesti Tööandjate ja Tööstuse Keskliit peaminister Mart Laarile kirja oma ettepanekutega tööõnnetus- ja kutsehaiguskindlustuse eelnõu kohta.

Kohustuslikud kindlustusmaksed suurendavad tööandja kulutusi tööjõule. Täiendava koormuse alla sattuvad peamiselt tööstusettevõtted, kus töökeskkonna riskid on suuremad. Kehtiva süsteemiga võrreldes kõrgemad hüvitised ning lihtsam kahjude menetlusprotseduur soodustavad hüvitamise taotluste arvu kasvu ning vähendavad töötajate stiimuleid tööle naasta, märgib ETTK oma pressiteates.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing