Kriis USAs võib mõjutada Eesti tekstiili- ja klaveriäri

21. märts 2001, 08:14

Eestis võib kahe käe sõrmedel üles lugeda ettevõtted, mille ekspordist läheb otse USAsse veerand või rohkemgi ? suurim eksportöör on Kreenholm ning ilmselt suurima osa oma toodangust müüb Ameerikas Estonia Klaverivabrik, kirjutab Postimees.

Eesti põhiekspordist läks USAsse mullu vaid 1,3 protsenti, ligi poole sellest andis tekstiili ja tekstiilitoodete eksport. Tarbimise langus majanduskriisi lävel seisvas Ameerikas võib tõsiselt mõjutada vaid üksikute Eesti ettevõtete majandustulemusi.

Ekspordiagentuuri direktori Lea Kroonmanni sõnul on Eesti eksport USAsse väga tagasihoidlik. «Kui räägime sealse majanduse jahtumisest, siis mõjutab see otseselt Rootsit ja Soomet, mille IT- ja elektroonikasektor on seotud Ühendriikide majandusega,» rääkis ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing