Mõõdukad: rahanduskomisjon on tulumaksu avalikustamisel õigel teel

21. märts 2001, 11:31

Riigikogu Moodukate fraktsiooni liige Rein Järvelill peab sammuks õiges suunas rahanduskomisjoni tänast otsust suunata esimesele lugemisele eelnõu, mis lubab omavalitustel teada saada nende isikute sissetuleku suurus, kelle tulumaksu nende eelarvesse kantakse.

'Valitsuse algatatud eelnõu on samm maksupettuste vähendamise suunas ja haakub Mõõdukate Tõnu Kõivu ja minu eelnõuga, mis soovib avalikustada üksikisiku poolt tasutud tulumaksu summa,' tõdes Rein Järvelill. 'Erilist rõõmu teeb, et eelnõu suunamist Riigikogu suurde saali ja selle esimese lugemise lõpetamist toetasid kõik 11 rahanduskomisjoni liiget.'

Valituses algatatud eelnõu lubab valla- või linnavalitustel teada selle isiku nime, isikukoodi, maksustava tulu suurust enne ja pärast seadusega lubatud mahaarvamisi, samuti maksustatavalt tulult arvestatud tulumaksusumma suurust, kelle tulumaksu kantakse antud omavalituses eelarvesse.

'Samas arvan, et see samm pidanuks olema pikem ning olen endiselt seda meelt, et üksikisiku poolt makstava tulumaksu suurus peaks olema avalik, nagu mõnes naaberriigiski,' ütles Järvelill.

Eelmise aasta 18. septembril algatasid Mõõdukate fraktsiooni liikmed Rein Järvelill ja Tõnu Kõiv seaduse-eelnõu, mis avalikustanuks üksikisiku poolt tasutava tulumaksu suuruse. Eelnõu teine lugemine katkestati 21. novembril 2000.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing