NASA takistab kosmoseturisti õhkutõusu

21. märts 2001, 09:07

Rahvusvahelisse Kosmosejaama Alfa saadetavad Venemaa kosmonaudid boikoteerisid astronautide ja kosmonautide ühistreeninguid, sest USA kosmoseadministratsioon NASA üritab takistada esimese kosmoseturisti Deniss Tito lendu, kirjutab Eesti Päevaleht.

Venemaa on teatanud, et nad viivad Tito 30. aprillil üles hoolimata NASA vastuseisust.

60-aastane USA börsimiljonär ja endine NASA insener Tito leppis mullu Venemaa kosmosejaama MIR haldava MirCorp-i esindajatega kokku, et oma suurannetuse eest võimaldatakse tal käia kosmoses kõigi aegade esimese kosmoseturistina.

Pilet läheb tal maksma 20 miljonit dollarit, kuid raha kantakse üle sel hetkel, mil rakett koos Titoga õhku tõuseb.

Venemaa mullune otsus MIR alla tuua nurjas selle plaani, mispeale Moskva lubas viia Tito raketiga Sojuz hoopis rahvusvahelise kosmosejaama pardale. USA vastuseis võib aga Tito reisi nurjata, kuna 16 riigi ühistööl valminud ja 100 miljonit dollarit maksma läinud kosmosejaama peasponsor on just NASA.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing