Fed valmistas turgudele pettumuse

Peeter Koppel 22. märts 2001, 00:00

Ühendriikide aktsiaturud alustasid eilset kauplemispäeva segastes meeleoludes.

Teisipäeval valmistas Föderaalreserv aktsiaturgudele pettumuse, langetades baasintressi ?ainult? 50 baaspunkti võrra seniselt 5,5 protsendilt 5 protsendile. Kuigi Fed ei ole kunagi korraga üle 50 baaspunkti intresse alandanud, olid turud sattunud vaimustusse ideest, et praeguses majandussituatsioonis oleks igati põhjendatud 75baaspunktiline intressikärbe. Paraku aktsiaturgudele 50 punktist ei piisanud ning turgudel käivitus müügilaine, mis jätkus ka eilse kauplemispäeva alguses.

Ometigi suutis tehnoloogiakeskne Nasdaq kauplemise edenedes plusspoolele liikuda, samas kui turu üldine meelestatus püsis negatiivsena. New Yorgi börsil domineerisid eilse kauplemispäeva alguses samuti negatiivsed meeleolud ning Dow Jonesi tööstuslik keskmine püsis kindlalt miinuses. Erilist negatiivset tähelepanu pälvisid investeerimispangad Mor-gan Stanley, Lehman Brothers ja Bear Stearns, kes kõik teatasid järsult vähenenud esimese kvartali kasumitest.

Stockholmi börsil liikus viimaste kauplemispäevade jõuline tõusja Ericsson eile langussuunas, lõpetades 7,14 protsendi võrra madalamal 58,50 Rootsi kroonil.

Helsingi börsil andis samuti eile tooni pettumus USA Föderaalreservi tegevuses ning alles üleeile 30 euro tasemel lõpetanud Nokia kaotas 4,67 protsenti ning sulgus 28,6 euro tasemel.

Eile esines Nokia juht Jorma Ollila taas optimistliku avaldusega ettevõtte tuleviku suhtes, üritades kummutada arusaama Jaapani edumaast 3G lahenduste arendamisel. ?UMTS areneb plaani järgi ning Nokial on selles arengus kindel liidrikoht,? kinnitas Ollila.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing