Kas Toivo Jürgenson ja Mihkel Pärnoja tuleb välja vahetada?

22. märts 2001, 00:00

Ajakirjanduse üldine hoiak on küllaltki ühene, ebapopulaarne minister peab lahkuma. /---/ Seega peaks valitsev koalitsioon vastu tulles arvamuse kujundajatele laskma ministrinupu pihta nipsu ja uue nupu poliitilisele lauale sättima. Sellist lihtsustatud skeemi võimendatakse piisava valjuseni.

Nipsumängu puhul on selline suhtumine võimalik, aga poliitika on kas kahjuks, või õnneks, enam malemäng. Igale käigule eelneb rida käike ja järgneb samamoodi. Mõlemat tuleb arvestada, kui just ei taheta alla anda või matti saada. (ÄP 19.03.)

Kõik, kes mingilgi viisil aitasid kaasa sellele, et raudtee erastamine praegu sellises seisus on, peaksid tagasi astuma. Nad on oma käitumisega tekitanud olukorra, et asjade selline käik sai üldse võimalikuks. (PM Online 21.03.)

Tuleks loobuda valitsuse remondikavadest üksikute ministrite väljavahetamise teel. Pingeid võib sellega ainult ajutiselt maha võtta, pingekolle aga jääb. Esimese ja tähtsaima sammuna peaks tagasi astuma peaminister Mart Laar. See annaks talle kui suhteliselt noorele mehele võimaluse tulevikus aktiivselt poliitikasse naasta, mida ta korra juba on teinudki. (PM 13.03.)

Võin väga lühidalt öelda ? jah. Aga see, et nad ametist tagandatakse, ei tähenda, et nad ei vastuta selle eest, mis siiani on tehtud. Aga on teatud määr, mis hetkeni inimene, eriti tipp-poliitik või ametnik, võib oma vigu parandada. Riigivalitsemises ei saa lähtuda suhtumisest nagu enamikus Hollywoodi filmides ? andke talle veel üks võimalus. Vastutus on liiga suur, et lubada jälle katsetada.

Selle, et nad ise tagasi astuvad, ma välistan. Paistab, et see ei ole nagu kombeks. Paraku välistan ka võimaluse, et nad välja vahetatakse. Laias laastus on kaks retsepti, kuidas valitsus laguneb ? ta kas lagundatakse opositsiooni poolt või laguneb ise seestpoolt. Praeguste poliitilise käitumise mustrite ja jõudude vahekorra juures saab ta laguneda ainult seestpoolt. Aga tundub, et koalitsioon ei tunne ennast veel nii piiri peal olevana, et ta sisemise reformi ette võtaks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing