Nokia ja Sonera tirivad Helsingi börsi järsult allapoole

Peeter Koppel 22. märts 2001, 13:30

Helsingi börs on tänasel kauplemispäeval võtnud suuna alla ning börsi üldindeks HEX oli kella 13:20 seisuga kaotanud 4,63 protsenti ning liikus 8271,02 punktil.

Lisaks USAst saadud negatiivsele indikatsioonile mõjutab surub turgu allapoole ka eile avaldatud Saksamaa tööstususalduse indeks, mis näitab, et eurotsooni majanduskasv on aeglustunud.

Kogu Euroopas on telekommunikatsioonisektor võtnud suuna selgelt alla ning sellest ei ole puutumata jäänud ka Helsingi börs. Börsi juhtaktsia Nokia oli kella 13:20 seisuga liikunud 4,9 protsenti madalamale 26,92 eurole.

Eurotsooni majanduskasvu aeglustumine võib mõjuda negatiivselt Nokia mobiiltelefonide müügile. Praeguse seisuga müüb Nokia poole oma toodangust just eurotsoonis ning viiendiku USAs, kus majanduskasv on samuti aeglustunud.

Lisaks Nokiale on tõsisesse langusspiraali sattunud ka Sonera, mis oli kella 13:20 seisuga kaotanud 8,79 protsenti ning liikunud 8,94 eurole. Maaklerite hinnangul toimus juhtkonna ametist vabastamine liiga hilja ning investorite reaktsioon on siiamaani olnud ?mis siis??

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing