Reformierakond ei toeta haldusreformi

22. märts 2001, 08:07

Samal ajal kui siseminister Tarmo Loodus kaitses eile keskpäeval Olustvere lossis Mulgimaa omavalitsusjuhtide ees valdade liitmise kava, küpses Reformierakonna juhatuses lõplikult otsus, et Looduse kavandatud haldusreformile tuleb pidurid peale tõmmata, kirjutab Postimees.

«Me peaksime ausalt eesti rahvale ütlema, et selle valimisperioodi jooksul haldusreformi ei toimu,» võttis Reformierakonna aseesimees Andrus Ansip kokku partei juhatuse arutelu.

Valitsuskoalitsiooni kuuluva Reformierakonna ei-otsus haldusreformile oleks tugev löök mitte ainult valdade liitmise eestkõnelejaks tõusnud Loodusele (Isamaaliit), vaid ka peaminister Laarile, kes on avalikkuse ees korduvalt lubanud, et juba sügisel 2002 toimuvad kohalikud valimised valdade ja linnade uutes piirides.

Jürgen Ligi, Reformierakonna parlamendifraktsiooni esimees tunnistas eilse arutelu kriitilist hoiakut: «Meie tahaksime omavalitsuste ühinemisel näha rohkem vabatahtlikkust, pealegi ei ole arusaadav, kuidas praegune sunniviisilisus rakenduks.»

Kui reformierakondlased võtavad toetuse haldusreformilt, moodustavad nad koos juba varem valdade sundliitmist kritiseerinud Rahvaliidu ja Keskerakonnaga parlamentaarse ühisrinde Isamaaliidu vastu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing