Tõnis Arnover • 22 märts 2001

Täna avati Hannoveris Cebiti mess

Täna algas Saksamaal Hannoveris moodsa infotehnoloogia mess Cebit. Päev varem ehk eile olid peamised mobiiltelefonitootjad Nokia, Ericsson ja Siemens tutvustanud ajakirjandusele oma uusi mobiiltelefone, mida Ericssonil oli neli, Nokial kolm ja Siemensil viis. Nende konkurendid Motorola, Philips, Alcatel ja Sagem olid oma uusi mudeleid esitlenud paari nädala eest Cannes?is ja ainult Panasonic oli jätnud uue mudeli tutvustamise tänasele. Kõik uued GPRS mudelid peavad müüki jõudma sel aastal.

Lisaks Ericssoni ja Nokia uutele mudelitele, millest oli eilses Äripäeva Online?is juba juttu, mainigem veel Siemensi esimest GPRS telefoni S45, taskuarvutil põhinevat multimobiili ning 36 grammi kaaluvat randmetelefoni.

Ericssoni prognoosi kohaselt müüakse tänavu maailmas 450-525 miljonit mobiiltelefoni.

Hetkel kuum