23. märts 2001 kell 7:43

Börsiülevaade: aktsiahindade stabiliseerumise ootuses

Peale eilset USA uue ja vana majanduse aktsiate vastupidist liikumist ootaks kohalikult börsilt peale kaht kiiret aktsiate odavnemispäeva täna turu mõningast stabiliseerumist.

Eile peaasjalikult Norma ning Hansapanga aktsiate kauplemisega 15,2 mln kroonini aetud börsikäibe juures said suuremaid lööke just börsi liideraktsiad.

Eesti Telekomi aktsia sulgus järjekordselt kõigi aegade madalaimat taset tähistaval 66,50 kroonil, kaotades päevaga 2,2%. See langus jäi aga sellegipoolest märgatavalt alla Euroopa telekomisektori 4%sele keskmisele langusele.

Hansapanga aktsia vajus eile 2,6%, sulgudes 132 kroonil.

Leedu Konkurentsiameti lubas eile Hansapangal jätkata Leedu Taupomasise erastamist. Iseenesest on uudis hea. Eriti sel juhul kui Leedu Hoiupangast midagi veel järgi on jäänud. Samuti maandab see riske juhul, kui SEB ja Swedbanka tehing võib mingil tingimusel pooleli jääda.

Eilse börsipäeva käibe kõrgeks ajanud 110 000 Norma aktsia suurune plokktehing tõstis oluliselt aktsiaga kauplemise aktiivsust, mis kerkis 21 tehinguni. Ohutusrihmade aktsia sulgus 45,2 kroonil ehk 2,4% eilsest sulgemishinnast madalamal.

ICI Trusti maakler Ene Õunmaa ütles eile Äripäevale, et kohaliku börsi tugevam seoses maailmaturgudega kestab niikaua, kui turul pole kohalikke uudiseid. Turgu mõjutavateks uudisteks võiks olla nii Telekomi kasumijaotamise ettepaneku väljatulemine kui ka aprilli teisest poolest saabuma hakkavad börsiettevõtete esimese kvartali majandustulemused.

Hetkel kuum