Välisturgude langus levitab ebakindlust

Raivo Sormunen 26. märts 2001, 00:00

Nädala viimasel päeval puudus Tallinna väärtpaberibörsil kindel liikumissuund. Kergelt tõusva börsiaktiivsuse taustal liikusid börsi liideraktsiad peamiselt tasemetel, kuhu paar eelmist negatiivset päeva oli nad tõuganud.

Meeldivaks erandiks oli neljapäeval suure käibemahuga hiilanud ohutusrihmade tootja Norma aktsia, mis näitas reedel 2% tugevnemist, jõudes 46,10 kroonini. Oluliselt liikusid ülespoole ka ettevõtte aktsia hinnanoteeringud.

Samuti oli Norma aktsia aktiivne, seda kinnitas ettevõtte aktsiatega tehtud 21 tehingut.

Hansapanga aktsia liikus vaid õige pisut allapoole, odavnes 0,8% ja sulgus 131 kroonil. Neljapäeval lubas Leedu konkurentsiamet Hansapangal Leedu Hoiupanga erastamist jätkata. Reedel toetas otsust Leedu Riigivarafond. See annab Hansapangale võimaluse edasi areneda ka siis, kui SEB ja Swedbanka tehing katki jääb. Ka leiab siis väikest õigustust Hansapanga koonerdav otsus maksta investoritele sel aastal dividendideks vaid kroon aktsia kohta.

Esimest korda pärast jaanuari lõpus välja hõigatud eelmise aasta häid majandustulemusi vajus reedel alla 40 krooni joone Merko Ehituse aktsia, kaotades päevaga 3,6% ja lõpetades 39,70 kroonil. Ehitusettevõte, mille eelmise aasta tugev kasv sai häid impulsse lõunasse laienemise ja kohaliku majanduse kiire tõusu toel, ei pruugi sel aastal nii jõuliselt kasvada. Kuna ehitustegevus käib käsikäes majanduse heaoluga, peavad ka Merko Ehituse aktsionärid jälgima, kas USA majanduse jahtumine ei jäta oma jälgi Skandinaavia maade kaudu ka Eestisse.

Eesti Telekomi aktsia liikus reedel küllalt stabiilselt eelmise päeva tasemete juures. Aktsia sulgus reedel küll 68 kroonil ehk 2,3% plussis, kuid seda tänu aktsia müügi- ja ostunoteeringu vahele.

Eesti Telekomi aktsia, mis liigub kõige enam kooskõlas USA tehnoloogiaindeks Nasdaqiga, võiks 70 kroonile tõusta juhul, kui eelpool mainitud indeks 2000 punktini tagasi jõuab. Nasadaqi langemise järel ei jää sellest puutumata aga ka meie telekomi aktsia ning seda vaatamata meie ettevõtte headele fundamentaalnäitajatele.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing