Haigekassa kärbib Tallinna haiglate ravirahast miljoneid

26. märts 2001, 07:27

Haigekassa ostab tänavu Tallinna raviasutustelt teenuseid ligi kümnendiku võrra väiksema summa eest kui eelmisel aastal, mistõttu saavad pealinna haiglad ka vähem operatsioone teha ning muud arstiabi anda, kirjutab Eesti Päevaleht.

Tallinna piirkonnas on 2001. aasta ambulatoorse ja statsionaarse eriarstiabi teenuste rahaline maht haigekassa plaanide järgi ligi 797 miljonit krooni, mis on üheksa protsenti vähem kui 2000. aastal.

?Meile tehtud pakkumine on väiksem kui varasematel aastatel. Saame osutada ainult neid teenuseid ja vaid selle raha eest, mida haigekassa leping ette näeb,? ütles Tallinna keskhaigla peaarst Andres Mäesalu.

Tema sõnul ei saa neil tingimustel arstiabi kättesaadavus kuidagi paraneda. ?Karta on, et järjekorrad pikenevad, sest aasta kahe esimese kuuga on kasvanud erakorralise töö maht, ?märkis Mäesalu. ?Leping aga tuleb paratamatult sõlmida.?

Lepingu eelnõude järgi saab keskhaigla tänavu 2,3 miljonit krooni, Mustamäe haigla 1,4 miljonit krooni, onkoloogiakeskus 1,3 miljonit krooni ja Magdaleena haigla 1,5 miljonit krooni mullusest vähem. Haigekassa tahab kõigi raviasutustega allkirjastada uutel põhimõtetel koostatud lepingud aprilli alguseks.

Haigekassa tervishoiuosakonna juhataja Helvi Tarieni sõnul tuleneb raviteenuste mahu langus Tallinnas kindlustatute arvu vähenemisest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing