Luukas pressib erakondi kokkuleppele

26. märts 2001, 15:39

Suurettevõtjad eesotsas Pakterminali nõukogu esimehe Aadu Luukasega on Toompeal läbi surumas Eestis enneolematut konsensust, kus erakonnad, ettevõtjad ja ametiühingud allkirjastaksid rahvusliku kokkuleppe Eesti kiireks arenguks.

Parteide päevapoliitilistest lubadustest ja sekeldustest kõrgemal seisva kokkulepe eeskujuks on eelmise dekaadi Euroopa tiiger Iirimaa, kes on seda suutnud juba viiel korral. Luukase algatusse suhtuvad soosivamalt opositsiooniparteid, seevastu kui koalitsiooni kuuluvad Isamaaliit ja Reformierakond jäävad pessimistlikumaks.

Reformierakond ei taha midagi kuulda näiteks ettevõtjate ideest kaotada piirikontroll Eesti ning Läti vahel. Samas oleks Mõõdukatesse kuuluvad ametiühingud selle ühe juhi Raivo Paavo sõnul kokkuleppest huvitatud just selles fikseeritud töötajaid kaitsva sotsiaalpartnerluse tõttu.

Lähemad kuud peaksid näitama, kas Eesti erakonnad suudavad üldistes põhimõtetes nii maksunduse, riigitoetuste, palgapoliitika jms alal ühist meelt näidata või mitte.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing