26. märts 2001 • 1 min
Jaga lugu:

Nafta hind kerkis järsult

Nafta hind kerkis Rahvusvahelisel Naftabörsil Londonis reede õhtuks 81 USA sendi ehk 3,3 protsendi võrra 25,38 dollarini barrel. Täna alustas nafta hind Londonis 22 sendise ehk 0,8protsendilise tõusuga.

Toornafta hinna vedas üles naftasaaduste hinna järsk tõus New Yorgi kaubabörsil. Kütteõli hinnatõus oli üle viie protsendi, järsult tõusid ka bensiini ja teiste naftasaaduste hinnad.

Turuosalised kardavad, et vaatamata majanduskasvu aeglustumisest tulenevale nõudluse kahanemisele, võib suvel korduda eelmise aastal toimunud kriis, sest nafta- ja naftasaaduste laovarud ei täiene piisava kiirusega.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt