Rootsi börsifirmade omanikeks Kuveit ja Singapur

ÄP Online 27. märts 2001, 00:00

Soome riigile kuuluvate aktsiate väärtus on 1,64 miljardit Eesti krooni, Norra riigil on aktsiaid 1,57 miljardi eest, Singapuri valitsusel 1,14 miljardi ja Kuveidi valitsusel 408 miljoni eest.

Soome riigi omand on seotud Merita pangaga, mis kuulub Nordea pangakontserni. Norra riigi omand on seotud riigi naftafondiga, mis püüab naftatulusid kasulikult paigutada tulevate põlvkondade hüvanguks. Sellele fondile kuulub 29 Rootsi firma aktsiaid, millest kolmandik on Ericssoni omad.

Ka Singapuri valitsus paigutab eelarve ülejääke Singapuri investeerimiskorporatsiooni, mille käsutuses olevad 2040 miljardit Eesti krooni on investeeritud 30 turule. Singapur on Rootsis investeerinud 27 firma ja Kuveit kuue firma aktsiatesse.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing