Lõhkeainetehas muutis nime

27. märts 2001, 14:21

Rahvusvahelise kontserni Dynamit Nobel omanikuks sai Austraalia kontsern Orica, mistõttu on muutunud ka Vaivaras asuva lõhkeainetehase omanikering ja nimi. Eesti Põlevkivi säilitas ettevõttes 35% osaluse. Senine lõhkeainetehase valdaja nimi Dynamit Nobel Eesti OÜ asendus nimega Orica Eesti OÜ eelmisel nädalal.

Ettevõtte nõukogu jäi valdavalt samaks, vahetus kaks liiget. Nõukogu juhib endiselt Jürgen Zimmermann, kes ühtlasi on ka Orica Euroopa peadirektor. Eesti Põlevkivi poolt on Orica Eesti nõukogus juhatuse esimees Mati Jostov ja tootmisdirektor Enn Loko.

Kolm aastat tagasi Sirgala karjääri lähistele 140 miljoni kroonise tehase ehitanud Dynamit Nobel Eesti saavutas 1999. aasta majandustulemuste põhjal Äripäeva 100 edukama ettevõtte edetabelis 6. koha. Ettevõte teenis 156 kroonise käibe juures ligi 29 miljonit krooni kasumit.

Valdavalt toodab ettevõte lõhkeainet Eesti Põlevkivi jaoks, mõni protsent müüakse ka EMVle ja OÜle Lõhketööd.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing