Meri soovitab kiiret valitsusremonti

27. märts 2001, 08:06

President Lennart Meri sõnul peavad vigu teinud ministrid kiiresti oma kohad loovutama pädevamatele, et Eesti ei vajuks enne Euroopa Liidu ning NATO lävepakku jõuetult kokku, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Ma olen teiega nõus, et Eesti avalikus arvamuses on teravalt päevakorda tõusnud valitsusremondi vajadus,? räägib Lennart Meri intervjuus Eesti Päevalehele. ?Ma tean, et stabiilne valitsus on ideaalne eesmärk. Kui stabiilse valitsuse stabiilsust võtab ära mõni valitsuse liikmetest, kes on teinud vea, siis ta saab oma viga ainult ühel viisil parandada, nimelt oma viga tunnistades ja loovutades oma koha mehele, kes seda viga ei tee.?

Kas praeguses valitsuskoalitsioonis on selliseid mehi, kes on teinud vea ja kes peaksid seda tunnistama?

?Mulle tundub, et kui ma seda eitaksin, oleksin ma nagu valge vares Eestis. Ma tahan, et Eesti elaks stabiilset poliitilist elu. Et Eesti, kes on kümme aastat püüelnud Euroopa Liidu ja NATO liikmeks, et ta ometi kaks detsimeetrit enne fini?it ei vajuks väsimusest kokku. Meil on jõudu, meil on isegi lusti ja head tuju, aga hea tuju võib alati hapneda äädikaks, kui heale tujule ei järgne hea tegu.?

Kui tõenäoline on, et valitsusremont toimub juba lähemas tulevikus?

?Ma võin ainult öelda, et mida kiiremini see toimub, seda suuremad on praeguse koalitsiooni väljavaated järgmistel parlamendivalimistel. Enne seda tulevad veel kohalike omavalitsuste valimised. Nii et ma võin siin ainult soovitada kiirust.?

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing