Eesti Põlevkivi alustab kaevanduste sulgemist

ÄP Online 28. märts 2001, 00:00

?Kohtla kaevandus toodab põlevkivi kuni 31. märtsini, siis algavad kaevanduses demonteerimis- ja kaevandusmuuseumi ettevalmistustööd, mis plaani järgi kestavad jaanipäevani,? ütles Eesti Põlevkivi kommunikatsioonijuht Raivo Lott.

Kaevanduse sulgemistöödeks kulutab Eesti Põlevkivi umbes 50 miljonit krooni, sellest 8 miljonit kulub töötajatele lahkumiskompensatsiooni maksmiseks.

Möödunud aastal töötas Kohtla kaevanduses üle 300 inimese, neist ligi pooled olid pensionärid. Töötajate arvu vähendatakse järk-järgult vastavalt kaevanduse sulgemistööde käigule.

Aasta lõpus plaanitakse sulgeda ka Ahtme kaevandus, mille 600 töötajast tuleb enamik Loti sõnul koondada.

?Eesti Põlevkivi on ammendanud selle ressursi, millega sai pensionile minevate töötajate arvel paigutada suletavate üksuste töötajaid ümber teistesse üksustesse. Seetõttu tuleb enamik suletavate üksuste töötajaid koondada,? ütles Lott.

Tootmismahtude vähendamisest ja kulude kokkuhoiust tulenev Kohtla ja Ahtme kaevanduste sulgemine on kirjas Eesti Põlevkivi arengukavas. Praegu töötab Eesti Põlevkivis kokku 5700 töötajat, kolme aasta jooksul väheneb töötajate arv 1300 võrra.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing