Sulev Oll • 27 märts 2001

Maksuameti palk töötajaid kinni ei hoia

Maksuameti peadirektori Aivar Sõerdi kinnitusel on ameti töötajate palgakulu aasta-aastalt vähenenud, mistõttu mitme revidendi ja inspektori palk on madalam isegi suhteliselt lihtsate probleemidega tegelevatele põllumajandusloendureile kehtestatud töötasust.

Aastal 1999 oli ameti palgakulu 88 miljonit, aastal 2000 84 ja sellel aastal 85 miljonit krooni. 6 miljonit selle aasta palgakulust on ette nähtud 2. aprillist tööle hakkavale maksupettuste uurimise keskusele.

Sõerdi sõnul on palga tõttu raske töötajaid kinni hoida, näiteks soovib kogu maksupettuste tõkestamise talitus üle minna maksupettuste uurimise keskusse, kus palgad eeldatavasti kõrgemad.

Maksuameti peadirektori kinnitusel on probleemiks ka maakondade maksuametite töötajad, keda oodatakse tööle nii õigusbüroodesse kui ka kohalikesse omavalitsustesse.

Praegu on Maksuametis tööl 1170 inimest, kellest oluline osa pole seotud maksukogumisega. 'Kui näiteks sotsiaalkindlustusametis töötab üle 600 inimese, siis arvan, et proportsioonid on paigast ära,' sõnas Sõerd. Peadirektori arvates pole Maksumaeti kaader üle paisutatud.

Hetkel kuum