Arvamused valitsusremondist

29. märts 2001, 00:00

Eesti avalikus arvamuses on teravalt päevakorda tõusnud valitsusremondi vajadus. Ma tean, et stabiilne valitsus on ideaalne eesmärk. Kui stabiilse valitsuse stabiilsust võtab ära mõni valitsuse liikmetest, kes on teinud vea, siis ta saab oma viga ainult ühel viisil parandada, nimelt oma viga tunnistades ja loovutades oma koha mehele, kes seda viga ei tee. (EPL, 27.03.2001)

Mõne ministri väljavahetamine saab teoks vaid juhul, kui seda peavad vajalikuks koalitsiooni kõik osapooled. Kindlasti tõstaks verelaskmine ja kellegi minemalöömine peaministri mainet, kuid peaministri töös pole kõige olulisem oma mainele mõtlemine. Me langetame kõik otsused ühiselt. See on selle koalitsiooni koospüsimise tagatis. Senini pole ükski koalitsiooni osapool teinud ühtegi ettepanekut ühekski muudatuseks. (EPL, 28.03.2001)

Majandusministeeriumi ning teede- ja sideministeeriumi liitmise poolt on Reformierakond olnud kogu aeg. Kersti Kaljulaid (peaministri majandusnõunik ? toim) sobib uut ministeeriumi juhtima. Vaadates Kaljulaidi võimeid, oleks see talle üks õige koht. Kaljulaidil on pea õige koha peal ja ta on siiani üks parimaid peaministri majandusnõunikke, kelle võime suhelda kõige erinevamate osapooltega on jätnud väga hea mulje kõigile. (EPL, 28.03.2001)

Juba koalitsioonilepingu täitmise pärast on mingid muudatused valitsuses paratamatud. Koalitsioon on lubanud teede- ja sideministeeriumi ning majandusministeeriumi ühendada ja praegu oleks sobiv aeg asuda selle lubaduse täitmisele. (EPL, 26.03.2001)

Kersti Kaljulaid on küll väga võimekas daam, aga praegu erakond teda ei tunne. Inimese soovitamine ministriametisse tähendab suurt usaldust erakonna silmis. (EPL, 28.03.2001)

Väga lihtne trikk on asendada paar ministrit. Meie kõige rohkem kritiseeritud ministrid ei ole absoluutselt nõrgad. Kust saada asemele paremad, on suur küsimärk. Aga kusagilt nad peavad tulema. (PM, 28.03. 2001)

Valitsusremondi peaks algatama ikkagi peaminister. Valitsus peaks ise tundma, kas seda on vaja. Puuduvad sellised kaalud, mille järgi oleks võimalik hinnata, et nüüd tuleb valitsust remontida. (PM, 28.03.2001)

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing