Estonain Air ja Vene Aeroflot alustavad koostööd Tallinn-Moskva liinil

29. märts 2001, 12:55

Estonian Air ja Aeroflot Russian Airlines sõlmisid koostöölepingu, mille kohaselt hakkavad lennufirmad alates aprillist lendama Tallinn-Moskva-Tallinn marsruudil liinilepingu alusel, teatas Estonian Airi infojuht.

?Koostööleping annab Estonian Airi kliendile täiendavaid soodustusi, kuna nüüd on meil läbi Moskva hea ligipääs Venemaa ja SRÜ turule,? ütles Estonian Airi asepresident Erki Urva.

Vastavalt liinijagamise ja koostöö lepingule jääb Tallinn-Moskva-Tallinn liini teenindama Estonian Air ja lennud hakkavad kandma nii Estonian Airi kui ka Aerofloti tunnust ja lennunumbrit.

Praktikas tähendab see, et Estonian Airi Tallinn-Moskva-Tallinn lennuteenus on Venemaal märgatavalt kättesaadavam kui praegu ? Tallinn-Moskva-Tallinn lende hakkab aktiivselt müüma Aeroflot oma ülevenemaalise kassadevõrgu ja agentide-reisibüroode kaudu.

Eesti, Vene ja teiste riikide klientidele annab koostööleping soodsaid lennuvõimalusi Eesti ja SRÜ ning Aasia riikide vahel kasutades Aerofloti lennuvõrku ning Estonian Airi ja Aerofloti koostööhindu.

Alates 18. maist hakkab Estonian Air lendama Moskvasse senise viie lennu asemel kuus korda nädalas. Praegu toimuvad lennud esmaspäeval, teisipäeval, neljapäeval, reedel ja pühapäeval. Nendele lendudele lisandub kolmapäevane lend.

Estonian Air usub, et koostööleping Aeroflotiga soosib ka transiitliiklust läbi Tallinna lennujaama.

Estonian Air lendab kahe Fokker 50 ja kahe Boeing 737-500 lennukiga üheksasse rahvusvahelisse sihtkohta: Stockholmi, Kopenhaagenisse, Oslosse, Frankfurti, Hamburgi, Londonisse, Vilniusesse, Riiga, Kiievisse ja Moskvasse.

Estonian Airi omanikud on Eesti riik (34%), Balti Cresco Investeerimisgrupp (17%) ning Taani lennufirma Maersk Air (49%).

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing