Haigekassa viivitus jätab patsiendid ajutiselt tasuta hambaravita

29. märts 2001, 08:01

Kaks päeva enne haigekassa ja hambaraviasutuste vahelise lepingu sõlmimise tähtaega pole paljud hambaarstid lepingu tingimustest kuulnud ning teadmatus uue aasta eelarve suhtes toob kaasa tasuta hambaravi seiskumise, kirjutab Eesti Päevaleht.

Eesti Hambaarstide Liidu (EHL) juhatuse liikme Tenno Jänese sõnul pole arstidel võimalik enne haigekassaga sõlmitavale lepingule allakirjutamist abi osutada. ?Seisak on vältimatu. Raviasutused ei tea ju midagi haigekassapoolsetest mahtudest ega soodustustest,? ütles Jänes.

Jänese sõnul on eelnevatel aastatel sõlmitud lepingud jaanuarikuu jooksul. ?Sel aastal on asjaajamine pikalt veninud ning teadmatust on kurtnud ka paljud kolleegid,? nentis Jänes. ?Kuid lepingu sõlmimisel pole me kaugeltki võrdsed partnerid, kuna viimasel minutil saadud lepingusse on raske omapoolseid märkusi teha.?

EHLi juhatuse esimees Kristjan Gutman kinnitas, et on näinud tüüplepingut, kuid parandusettepanekutele, mis ta oli saatnud, pole vastust tulnud. ?Leping iseenesest oli represseeriv ja mingist partnerlusest haigekassaga siin rääkida ei saa,? tõdes Gutman.

Haigekassa avalike suhete juhi Kaidi Tingase kinnitusel alustatakse suuremate Tallinna hambaraviasutustega lepingutele alla kirjutamist esmaspäevast.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing