Tippärimehed deklareerisid sissetulekuks mõned miljonid kroonid

29. märts 2001, 08:10

Küsitletud Eesti tippärimehed deklareerisid möödunud aasta tuluks mõned miljonid kroonid, kirjutab Eesti Päevaleht.

Mitmeid aastaid suurimat tulu saanud ESS Grupi president Urmas Sõõrumaa saab tulu ettevõtte juhtimisest ning üksikute tehingutega ei tegele. ?2000. aasta tulemuste põhjal deklareerisin tulu nelja miljoni krooni ringi, nii on juba mitmeid aastaid olnud,? ütles Sõõrumaa.

Jaan Pillesaare juhitav Helmes on tõusnud üheks suuremaks infotehnoloogia firmaks Eestis. Möödunud aastal müüs Pillesaar 34 miljoni krooni eest kolmandiku ettevõtte aktsiatest. Pillesaar deklareerib tulusid umbes kolm miljonit krooni.

Investeerimispankur ning börsiasjatundja Rain Lõhmus deklareerib lähipäevade sees hinnanguliselt kuni paari miljoni kroonise aastatulu. ?Möödunud aastast ei meenu ühtki lühiajalist tehingut,? ütles Lõhmus.

Tartu suurärimees Neinar Seli kinnitas, et ta on tulud deklareerinud ning need olid samas mõõtmes eelmise aasta omadega. ?Deklareerisin pisut alla 1,5 miljoni kroonist aastatulu,? ütles Seli.

Reval Hotels Groupi juhatuse esimees Tarmo Sumberg ütles, et siiani levinud kuuldused, nagu võiks ta eelmisel aastal saadud tulude põhjal kuuluda maksumiljonäride tippu, ei vasta tõele. Sumbergi suurt võimalikku tulu seostati Reval Hotelligrupi aktsiate müügiga eelmisel aastal. ?Eraisikuna ei müünud ma eelmisel aastal Reval Hotelligrupi aktsiaid ning seetõttu ei saa ma deklareerida ka suurt tulu,? märkis Sumberg.

Naftatransiidiga seotud N-Terminal Grupi nõukogu esimees Endel Siff ei teadnud täpselt, kas tal on tuludeklaratsioon juba esitatud. ?Ma ei ole tehingute inimene,? kinnitas Siff. Sifi põhituludeks on dividendid, mida saab 1990ndate alguses loodud firmaideede realiseerimise eest. ?Mu palk ei ole suur,? ütles Siff.

Kinnisvaraärimees Ernesto Preatoni sõnul on tal eelmise aasta kohta tuludeklaratsioon esitatud. Samas ei osanud ta öelda, kui suured olid tema sissetulekud. ?Ma arvan, et teenisin umbes paar miljonit krooni, kuid päris täpselt ei oska öelda, sest ma ei täitnud oma deklaratsiooni ise,? ütles ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing