Taanlased õpetavad eestlasi keskkonnaprojekti juhtima

Inno Tähismaa 30. märts 2001, 10:11

Taani suursaadik avab täna taanlaste korraldatud puidutööstuste keskkonnaprojekti, mille eesmärk on tõsta Eesti puidutööstuste keskkonnateadlikkust, teatas projekti esindaja.

Kuni 2002. aasta detsembrini kestva projekti viivad ellu Carl Bro A/S ja Taani Tehnoloogiainstituut (DTI) koostöös sihtasutusega Säästva Eesti Instituut/Stockholmi Keskkonnainstituudi Tallinna Keskus (SEI-T) ning Kuninglik Taani Suursaatkond. Üle 2 miljoni Taani krooni (4 mln Eesti krooni) maksvat projekti rahastab Taani riik.

Taani saadik Jþrgen Munk Rasmussen osaleb täna projekti ?Keskkonnajuhtimine puidutööstuses? avakonverentsil, millele on registreerunud ligi 100 osavõtjat. Teiste hulgas on enamus suuremaid mööblitootjaid nagu AS Tarmeko, AS Standard, AS TVMK, AS Thulema, AS Wermo ja AS Viisnurk.

Projekt tegeleb Eesti ühe olulisema ja ekspordivõimelisema tööstusharu ? puidu töötlejate (saeveskite, plaaditehaste ja mööblitööstuse) keskkonnateadlikkuse ja ?hoidlikkuse tõstmisega. See saavutatakse rahvusvahelistele nõuetele (keskkonnajuhtimise standard ISO 14001) vastava keskkonnajuhtimissüsteemi juurutamisega ettevõtetes.

Lisaks sellele, et ettevõtete tegevus viiakse kooskõlla Eesti ja Euroopa Liidu keskkonnanõuetele, tõuseb Eesti puidutööstuse koostöö- ja konkurentsvõime eeskätt Taani, aga ka teistel Lääne-Euroopa turgudel. ISO 14001 vastav ja sertifitseeritud keskkonnajuhtimissüsteemi olemasolu muutub allhanke osutamisel müügil järjest olulisemaks. Lõpptulemusena paraneb ümbritsev keskkond.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing