Kultuurieliit koondus Tulviste taha

02. aprill 2001, 08:36

Lavastaja Ingo Normeti juhtimisel tegid kultuuritegelased ja teadlased eile presidendikampaania seni kõige laiaulatuslikuma toetusavalduse, kogudes 53 allkirja Peeter Tulviste kandideerimise toetuseks, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Eetikalagi on nii madal, et lööb pea ära. Poliitikud pokslevad isekeskis, rahvas ei usalda poliitikuid,? kirjutasid kultuuritegelased.

?Seepärast oleks tark, kui järgmine president ei valitaks professionaalsete, praegu tegevate poliitikute hulgast. Viimasega paratamatult kaasnev ?slepp? võiks hälvata seda autoriteeti ja tasakaalustavat erapooletust, mida eeldab Eesti Vabariigi Presidendi positsioon,? põhjendasid nad just Tulviste sobimist Lennart Meri asemele.

Sotsioloog Andrus Saar ütles, et kultuuri- ja teadusinimeste toetusavaldus Tulvistele on suure tähendusega.

?Viimase kolmveerand aasta jooksul ühiskonnas aset leidnud ühiskondlik protest leidis nüüd reaalse väljundi presidendikandidaadi toetamisel,? sõnas Saar. ?See on väga kindel märk, et Eesti loominguline intelligents läheb puhtalt isiku taha.?

Saar nentis, et Tulvistel on kultuuri- ja teadusringkondades vaieldamatult kergem läbi lüüa kui teistel presidendikandidaatidel. ?Tulvistel ei ole taga ka tugevat poliitilist minevikku,? ütles Saar. ?Tema renomee on kindlasti oluliselt puhtam ja veatum kui mitmelgi teisel presidendikandidaadil.?

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing