Linnaettevõtete tippjuhtide hüvitis küünib poole miljonini

02. aprill 2001, 08:38

Tallinna botaanikaaia endise juhi Jüri Oti 200 000kroonise lahkumishüvituse löövad ligi poolemiljoniliste lahkumispreemiatega üle linnale alluvate ettevõtete tippjuhid, kirjutab Eesti Päevaleht.

Tallinna kontsernipoliitika teenistuse direktor Charlie Viikberg toonitas, et nii Tallinna Autobussikoondise juht Mati Mägi kui ka Tallinna Teede ASi juhatuse esimees Tiit Padar on ametis olnud paarkümmend aastat ning seepärast on neile ette nähtud ka 12kuuline lahkumishüvitis.

?Tallinna Soojuse juhi Jaak Ziugovi palga ja hüvitise määramisel oli teada, et tegemist on ettevõttega, mis läheb peagi erastamisele ning pole põhjust nii suurt hüvitist maksta,? ütles Viikberg. Lahkumishüvitised kehtestavad ettevõtete nõukogud.

Viikbergi sõnul ei maksta lahkumishüvitist siis, kui juht lahkub ametist omal soovil. ?Tähendab, see pole kohustuslik. Kuid Lääne head tava arvestades oleks viisakas maksta siiski mingi summa tehtud töö eest,? märkis Viikberg. ?Hüvitise saab juht kätte, kui tema volitused lõpevad ja ettevõte otsustab, et ei soovi töölepingut pikendada.?

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing