Tartu linn hoiab ühistuid jäigalt kaugkütte küljes

02. aprill 2001, 08:59

Tartu linnavalitsus keeldub jätkuvalt andmast ühistuile luba ehitada oma katlamaju, kuigi kaugküttevõrk läks läinud aastal eraomanike kätte. Isamaaliit plaanib muuta üldplaneeringu punkti, mis takistab lokaalküttele üleminekut, kirjutab Tartu Postimees.

Möödunud nädalal oli linnavalitsuse istungil läbivaatamisel Jaama 89 detailplaneering, milles Jaama 89 soovis üle minna lokaalkatlamajale ehk ehitada oma gaasikatlamaja. Linnavalitsus aga teeb volikogule ettepaneku seda detailplaneeringut mitte kehtestada.

Ettepaneku selgituses on linnavalitsus kirjutanud, et detailplaneering peab olema kooskõlas üldplaneeringuga, mille järgi on Tartu jagatud küttepiirkondadeks ja mille järgi Jaama 89 kuulub kaugküttepiirkonda.

?Ühe ühistu lokaalküttele üleminek ei muuda veel midagi, kuid sellele võivad järgneda teised,? märkis linnapea Andrus Ansip.

?Kui aga Tartu kaugküttefirma pankrotti lasta, jõuavad esimesed jõukamad majad küll lokaalküttele üle minna, kuid viimastele peaks ju sel juhul lokaalkütte võimaldama maksumaksjate rahaga,? ennustab linnapea.

Tartu linnavolikogu Isamaaliidu fraktsiooni liige Parvel Pruunsild sõnas, et Isamaaliidul on plaanis algatada Tartu üldplaneeringu selle punkti muutmine, mis jagab linna küttepiirkondadeks.

Tema väitel ei vasta Tartu kaugküttepiirkondadeks jagamine energiaseadusele ja konkurentsiseadusele. ?Kui linn ei luba lokaalkatlamaju, kaebab varsti mõni ühistu linna kohtusse ja ma ei näe, et linnal oleks võimalik võita,? oli Pruunsild veendunud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing