Ervin Soon • 2. aprill 2001 kell 13:42

Palka varjavad ametnikud võidakse vallandada

Rahandusministeeriumi nõuniku kt. Daniel Vaariku sõnul võidakse riigiosalusega äriühingute juhte või riigiametnikke, kes eiravad rahandusministri määrust palkade avalikustamise kohta, karistada distsiplinaarkorras noomitusest vallandamiseni.

Vaariku sõnul võivad palga Internetis või Riigi Teatajas avalikustamise määrust eiravate riigiosalusega ettevõtete juhtide puhul neid karistada ministrid, kelle haldusalasse ettevõtted kuuluvad. Riigiametnike puhul võib määruse eirajaid karistada ka valitsus.

Nii palga kui ka teiste määruste täitmata jätmise puhul saab ametnikke karistada kas noomituse, lisatasust ilmajätmise või ka vallandamisega, ütles Vaarik. ?Ma siiski usun, et tahtlikult palka ei varjata, pigem ei ole õigel ajal jõutud andmeid vormistada. Nii et kellegi vallandamine seetõttu vaevalt et kõne alla tuleb,? arvas ta.

Hetkel kuum