Saksa majanduskasv võib lüüa eurot

Tõnis Oja 03. aprill 2001, 00:00

Dollari liikumine euro suhtes toimus eile kitsastes piirides kuni Ühendriikide kauplemispäeva avanemiseni, mis eile tuli eurooplastele tund aega tavapärasest varem seoses USAs kella keeramisega. Kell 17.30 kauples euro 0,8817 dollaril, mis teeb dollari kursiks krooni suhtes 17,746, krooni suhtes on dollar kaotanud 11 senti.

Valuutaturg reageeris rahulikult eile avaldatud märtsi ostujuhtide tootmisaktiivsuse indeksi (NAPM) näidule, mis kerkis märtsis veebruari 41,9 punktilt 43,1 punktini. Indeks püsib jätkuvalt allpool 50 punkti, mis näitab tootmise kehva olukorda, kuigi tulemus oli parem, kui analüütikud ootasid.

Pikemaajaliselt mõjutab euro käitumist Saksamaa valitsuse sel kuul võimalik majanduskasvu väljavaate kärpimine. Euroopa suurima majanduse Saksamaa valitsuse ametlik käesoleva aasta majanduskasvuprognoos on 2,75%, 2,6?2,9% vahemikus. Saksa analüütikud on oma varasemaid kasvuprognoose kärpinud 2,0?2,4 protsendile.

Euroopa Keskpank näib jätkavat ?passi-ja-vaata? poliitikat. Kui mõningad varajased märgid, et Ühendriikide aktsiaturd on hullemast üle saanud, leivad kinnitust, mõjub see dollarile positiivselt ning eurole negatiivselt.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:20

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing