Sposato tunnistas süütamiste tellimist

Seni seotust kahe auto ja ukse maha põletamisega kindlalt eitanud ärimees Giovanni Sposato (29) loobus puiklemisest ja tunnistas, et palkas hävitustöödeks teda Eestis saatnud Akropoli endised turvatöötajad, kirjutab Postimees.

Sitsiillase keelepaelad avanesid neljapäeval vaid loetud tunnid pärast seda, kui Tallinna linnakohus keeldus Sposatot kautsjoni vastu vabastamast. Samal õhtul teatas Eesti Raudtee erastamisega kuulsust kogunud mees uurijale, et tahab temaga hommikul kohtuda.

Nii jäi Rahumäe arestimajja tõtanud Tallinna kriminaalpolitsei vaneminspektor Rain Kuusil üle vaid mõne täpsustava küsimusega sekkudes tunnistus protokolli kirjutada. ?Sposato teatas, et kõik see, milles politsei teda süüdistab, vastab tõele,? lausus Kuus eile õhtul. ?Ta tunnistas, et tõepoolest tellis tema hävitustööd.?

Sposatole on esitatud süüdistus selles, et ta laskis pärast suhete jahenemist ekskallima Tatjana Ozdobaga maha põletada tolle vanemate kaks autot ning korteri ukse. Kokku põhjustati Ozdobade perele 163 000 krooni kahju.

Postimehe andmetel palkas Sposato otseselt müügijuhi, lubades talle töö täitmise eest 5000 Ameerika dollarit (85 000 Eesti krooni). Müügijuht värbas seepeale ihukaitsja, kes omakorda leidis väidetavalt autode ja ukse süütajad. Töö tehtud, sõitis müügijuht Sposato sünnimaale Sitsiiliasse, et kätte saada lubatud teenistust.

?Tänase päeva seisuga on kindlaks tehtud kõik sarisüütamistes osalenud isikud,? lausus Kuus.

Hetkel kuum