Osa NTV aktsiaid juba CNNi omaniku Ted Turneri käes

Inno Tähismaa 04. aprill 2001, 10:56

Vene meediaärimees Vladimir Gussinski müüs oma aktsiad NTV omanikfirmas Media-Most USA meediamagnaat Ted Turnerile ajal, kui Moskvas toimus telekanali NTV aktsionäride koosolek, vahendab ajalehes Washington Post avaldatud uudist Postimees Online.

Washington Posti teatel ostis Turner Gussinski aktsiad Media-Mostis umbes 225 miljoni dollari ehk 3,9 miljardi krooni eest. Jaanuaris pakkus Turner Gussinskile 300 miljonit dollarit.

USA allikate teatel oli tehingu hinna odavnemine 75 miljoni dollari võrra tingitud viimase kahe kuu jooksul maailma meediaturgu tabanud raskustest.

Washington Posti andmetel kavatseb rühm USA investoreid eesotsas Ted Turneriga kohtuda järgmisel nädalal NTV suurosaniku, Vene gaasikontserni Gazprom esindajatega, et panna paika NTV edasised tegevussuunad. Investorite gruppi kuulub ka miljardär ja filantroop George Soros.

Ted Turnerist sai seega Gazpromi kõrval üks NTV suuraktsionäridest. Ta on lubanud säilitada kõigiti NTV sõltumatuse. Kuigi Turner on ka meediahiiu AOL Time Warner kaasomanik ja asepresident, tegutseb ta praegu sellest kompaniist sõltumatult. Ei AOL Time Warner ega talle kuuluv globaalne uudistekompanii CNN ei hakka osalema NTV tegevuses.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing