Hiir kaotas saba ja jalad

ÄP 05. aprill 2001, 00:00

Logitechi Cordless Mouseman Optical on esimene optiline juhtmeta hiir, millel puudub traditsiooniline kuulike kõhu all ja juhe, mis teda arvutiga ühendab.

Seega on uus hiir lihtsalt käepärane asi laual, mis ei vaja isegi hiirepatja, rääkimata juhtmetest. Side arvutiga käib raadio teel, mis tähendab, et hiire asend arvuti suhtes pole samuti oluline. Peaasi, et ta ei oleks arvuti taha USB või PS/2 pessa ühendatud vastuvõtjast liiga kaugel. Keskmise suurusega ruumis olles aga pole kaugus probleemiks.

Infrapunastel hiirtel pidi olema enam-vähem silmsides ikkagi juhtme otsas oleva infrapunase anduriga, Mouseman silmsidet ei vaja. Sisseehitatud optiline sensor registreerib hiire liikumise laua suhtes tõrgeteta ja ära jääb ka tavalise hiire puhul aeg-ajalt vajalik ning tüütu kuuli rullikute puhastamine.

Lisaks on Mousemanil pöidlaklahv, rullikut jaWebwheel tarkvara kiireks internetis surfamiseks. Ainuke asi, mida hiir kasutajalt vajab, on patareide vahetamine. Smart Power Management süsteem hoiab osutusseadme paigal olles energiasäästure?iimis ja tagab 3-4 kuise kasutusaja sama patareikomplektiga. Vastav indikaator ekraanil hoiatab, kui vaja neid vahetama hakata. Paraku võivad patareid ka varem või hiljem tühjeneda, kuna nende eluiga on välja arvutatud statistilise keskmise järgi ja otsest kontrollimist ei toimu. 800 punkti tollile eraldusvõime lubab traadita seadet kasutada ka graafikaprogrammide ja arvutijoonestamise juures. Ilma kuulita hiirt pakub ka Microsoft, kuid sellel hiirel on veel juhe taga. Kuuliga traadita hiiri on samuti pakutud, kuid enamasti on nad olnud infrapunase ühendusega. Eestis saabub Cordless Mouseman Optical müügile aprilli jooksul.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:20

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing