Madli Zobel • 4 aprill 2001

Liidrite kool tutvustab lõputöid

Homme tutvustavad põllumajandusministeeriumis Eesti noored aktiivsed maaettevõtjad Liidrite kooli lõputöid - grupitööna valminud projekte maaelu edendamiseks.

'Väärib kuulamist, vaatamist kui julged ja kindlad on nende noorte inimeste mõtted ja kui suurt vastutust nad endas kannavad,' ütles Liidrite kooli juhataja Riina Kaldaru. 'Mitte hägused tulevikuplaanid, vaid kindel veendumus maaelu eelistest.'

Eesmärgiga koolitada maaelu edendajaid tegutseb Liidrite kool Eestimaa Talupidajate Keskliidu juures viiendat aastat. Õppima võetakse konkursi alusel, kolmandiku kuludest kannavad kursuslased ise.

Õppijad on põllumajandustootjad, kelle keskmine vanus on 34 aastat. Kolmandik õppureist on naised, peres on suurel osal kolm, viiendikul neli last. Omandis on keskmiselt 50ha maad, 19ha metsa, lisaks 140ha rendimaad.

Hetkel kuum