USD keskpankurite sõnade meelevallas

Romet Kreek 05. aprill 2001, 00:00

Dollar oli eile keskpankurite sõnavõttude meelevallas.

Saksamaa keskpankur Welteke teatas eile, et näeb USA majanduse raske maandumise riski. USA järsk kukkumine võib mõjutada ka euro-tsooni majandust. Tema hinnangul on euro alahinnatud.

Welteke sõnavõtt ning kuuldus suurest kontinentidevahelisest ülevõtmistehingust viisid euro järsu tugevnemiseni dollari vastu. Euro läks suure volatiilsuse juures lihtsalt läbi tähtsast 0,90 dollari psühholoogilisest tasemest. Krooni kursile dollari suhtes mõjus sõnavõtt tunni aja pärast, kui dollari kurss langes 10 sendi võrra 17,37 kroonile. Euro kõikus dollari suhtes 0,8938 ja 0,9049 dollari vahemikus, kell 17.37 kauples dollar krooni vastu kursil 17,3755.

USA finantsturgude avanemise järel rääkis Greenspan USA energiaprobleemidest, mis lisavad probleeme nii Ühendriikide kui ka ülemaailmsele majanduskasvule. Viimasel ajal Läänerannikut kimbutavad elektriprobleemid ei paista jäävat kohalikuks probleemiks, vaid võivad kanduda üle terve riigi. Kuigi USAd veel aastaid mõjutav probleem otseselt dollarit ei mõjutanud, avaldab see mõju USA majanduskasvule.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:20

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing