Hanschmidt jätkab Ühispanga juhina

06. aprill 2001, 14:47

Ühispanga aktsionäride üldkoosolekul valitud nõukogu jättis Ain Hanschmidti pangajuhi kohale ega soovigi uut juhatuse esimeest ametisse panna.

?Jah, ma jätkan Ühispanga presidendina,? ütles Hanschmidt pärast endises koosseisus tagasi valitud nõukogu esimest koosistumist. Hanschmidti sõnul ei ole nõukogul soovi uut panga presidenti ametisse panna.

Kommenteerides ajakirjanduses esitatud väidet, et SEBi omanikud Wallenbergid on vihased niinimetatud Kolbakovi kohtuprotsessi pärast, milles Ühispangalt nõutakse üle 50 miljoni krooni, ütles Hanschmidt, et tal küll sellist tunnet ei ole. ?Pole nagu sellist asja. Ma ei tea äris selliseid väljendeid, et keegi on nagu vihane,? märkis Hanschmidt, kelle enda saatusega ei olevat omanikud seda kohtuasja küll sidunud. ?Aga ega me muidugi ei oleks õnnelikud, kui mingi pettusega võidetakse meilt väga suuri summasid,? lisas ta.

Hanschmidti sõnul ei väljendanud aktsionärid mingil moel pahameelt eelmisel aastal saadud ligi 100 miljoni krooni suuruse kahjumi pärast. Aktsionärid ei esitanud ka küsimusi SEBi ja Swedbanki ühinemise ning Ühispanga tuleviku kohta. ?Neid asjaolusid on ajakirjanduses nii palju selgitatud, et kõik on lugenud seda ja enam-vähem teavad,? ütles Hanschmidt. Tegelikult polnudki õieti kedagi, kes küsimusi esitaks, sest ligi 100% aktsiatest kuulub SEBile.

Hanschmidti kinnitusel on otsust kas Ühispanga või Hansapanga müügi kohta oodata teisel poolaastal. SEBi aktsionärid peaksid ühinemise juuni algul kinnitama, seejärel 4 kuu jooksul peaks tulema luba Brüsselist ning peale seda tulevad otsused Eesti kohta, rääkis ta.

?Eesti osas pole enne seda midagi oodata. Ma arvan, et meil on täiesti hea situatsioon. Hansapank ja Ühispank ei ühine ja selles suhtes ongi meil väga hea,? ütles Hanschmidt rõõmsalt.

Ühispanga juhi sõnul soovib SEB endiselt saada 100% aktsiate omanikuks. Märtsi lõpu seisuga oli SEBil 98,44% aktsiatest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing