6 aprill 2001

Nasdaqi suurtõusu taga Delli teade

Nasdaqi suure tõusu taga oli arvutitootja Delli teade, et nad suudavad täita esimese kvartali kasumi- ja käibeprognoosi.

Turule oli see tõsine kergendus pärast teiste arvutitootjate varasemaid kasumihoiatusi. Dell ei andnud samas hinnangut oma aastaprognooside täidetavuse kohta. Delli aktsia vihises üles 13,5% 25 3/16 dollarile.

Vanas majanduses tegi ilma Dow tööstusliku keskmise komponent alumiiniumitootja Alcoa <GR#US.AA> mis ületas oma kvartalikasumiga ootusi, teenides 46 senti kasumit aktsia kohta. Analüütikud ootasid 43 senti kasumit aktsia kohta. Aasta tagasi teenis firma 47 senti esimeses kvartalis võrreldes aastatagusega. Alcoa aktsia tõusis 5,5% 37,50 dollarile.

Internetifirma Yahoo <GR#US.YHOO> tõusis 22,6% 15,25 dollarile innustatuna investeerimispanga Lehman Brothersi poolsest aktsia väljavaate tõstmisest. Lehman Brothersi analüütik Holly Becker, kes oli esimeste seas, kes varem aktsia väljavaadet esimeste seas alandas, andis aktsiale ostusoovituse.

Vaatamata järsule tõusule manitseb osa Ühendriikide analüütikuid ettevaatusele, kuna tehnoloogiasektor pole veel ?metsast väljas?.

Reutersi põhjal

Hetkel kuum