Euroopa Liit ja 10 miljoni skandaal

10. aprill 2001, 00:00

Ma ei ole äriinimene, ent see ei takista mind imetlemast Äripaeva kindlat seisukohta Euroopa Liidu suhtes. Mitte et ma sellega kindlalt kaasa lähen, vaid mulle meeldivad ajalehed, millel on oma arvamus. Kuidas aga eeldada, et eestlane Euroopa Liidus toimuvast aru saab ja oskab selles suhtes positsiooni võtta, kui nii raske on aru saada ammusest 10 miljoni dollari loost, mis suurt osa eestlasi peaaegu nagu isiklikult puudutab, kui otsustada rahva reaktsioonide järgi.

Äripaev on minu meelest ainuke leht, mis vähemasti on üritanud seletada, mis rolli mängis siinjuures USA pank Bankers Trust.

?Bankers Trusti roll 1994. aastal alguse saanud dollariskandaalis seisnes väidetavalt selles, et ameeriklased ei andnud edasi eestlaste poolt raha väljamaksmisele kehtestatud nõudeid. Seega said petised raha ?veitsi pangast kätte ja kadusid vähemalt osaliselt Bankers Trusti süül,? kirjutab 4. aprilli Äripaev. Kas ei leiduks ka mõnda inimlikku pangandusspetsialisti, kes paneks sama asja harilikku eesti keelde ümber, lisades mingeidki detaile selle kohta, mida üldse on teada raha väljavõtmisest ?veitsi pangast. Millal see toimus? Kellele oleks Bankers Trust pidanud need nõuded edastama?

Kas ei peaks ka Äripaev kui rahaliselt mõtlev ajaleht küsima näiteks Vahur Kraftilt, Eesti Panga presidendilt, kas Eesti on sellest USA kohtukogemusest midagi õppinud ja kui, siis mida. Muidu jääb rahvale tõesti mulje, et 10 miljonit dollarit on läinud ja me pole isegi mitte targemaks saanud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing