Jaapani jeen toetub interventsiooniohule

Tõnis Oja 10. aprill 2001, 00:00

Eile oli valuutaturgude tähelepanu keskmes jeen. Jaapani Panga andmetel langesid hulgihinnad märtsis 0,5% võrrelduna aastatagusega. Nii järsult pole tootjahinnaindeks kukkunud mitu aastat. Nikkei indeks langes üle 4%, jeeni kurss langes 125,50 jeenini dollar.

Kursilangust ei jätkunud aga kauaks, sest Jaapani kõrged rahandus- ja pangandustegelased hoiatasid möödunud nädalal interventsiooni eest. Jeeni kurss langes neljal järjestikusel päeval üle 3 jeeni 30 kuu madalaimale tasemele. Pikas perspektiivis ei suuda sekkumisähvardused jeeni nõrgenemist peatada.

Euro kurss liikus kitsastes piirides ülalpool 0,90 dollari taset. Turuosalised ootavad, et Euroopa Keskpank langetab sel nädalal nõukogu koosolekul baasintressi. Ühisraha sai toetust ka reedel avaldatud andmetest USA palkade kohta, mis tegid suurima kukkumise alates 1991. aasta novembrist.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing